Een nieuwe gespreksgroep voor nabestaanden

Geplaatst door:

Half januari 2015 start een nieuwe open gespreksgroep voor nabestaanden in Mechelen. Deze gespreksgroep wordt georganiseerd door Werkgroep Verder in samenwerking met het huisvandeMens. Carine De Koninck (ervaringsdeskundige en rouwconsulente) en Tine Decoster (klinisch psycholoog) begeleiden de groep. Heb je interesse om deel te nemen aan deze groep, dan kan je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Zo leer je de begeleiders kennen en kunnen zij je meer informatie geven over de werking van de groep. De bijeenkomsten gaan maandelijks door op een maandagavond. De plaats van bijeenkomst is: Hendrik Consciensestraat 9, 2800 Mechelen. Contactgegevens: 0478/25.04.94 of 0494/46.89.50, of nazelfdoding.mechelen@werkgroepverder.be

Zoek je een gespreksgroep in jouw buurt? Hier vind je alle informatie over de gespreksgroepen van Werkgroep Verder in Vlaanderen.

Voorstelmoment gespreksgroep Mechelen voor wie professioneel in contact komt met nabestaanden

Werkgroep Verder organiseert in samenwerking met de suïcidepreventiewerking van de Centra Geestelijke Gezondheidszorg en het huisvandeMens een studienamiddag over ‘rouw bij nabestaanden na zelfdoding’. Thema’s die aan bod komen zijn het suïcidale proces, signaalherkenning, rouwen na zelfdoding, en rouwen bij kinderen en jongeren (sokken van de olifant). Tot slot stellen de begeleiders van de nieuwe gespreksgroep in Mechelen zich aan jullie voor. Carine De Koninck getuigt.

Datum: dinsdag 10 februari van 13 tot 16 uur. Locatie: Hendrik Consciencestraat 9, 2800 Mechelen. Let op, inschrijven is noodzakelijk want de plaatsen zijn beperkt. Na betaling van €5 ben je definitief ingeschreven. Overschrijven op BE53 0017 0184 1253 op naam van Carine De Koninck, met vermelding: “Naam – Rouw bij nabestaanden na zelfdoding”.

Voor meer informatie kan je terecht bij Carine De Koninck: 0478/25.04.94 of nazelfdoding.mechelen@werkgroepverder.be

© Zelfmoord1813 - disclaimer