‘De Ridder’ krijgt Media Award van Werkgroep Verder

Geplaatst door:

De VRT-fictiereeks "De Ridder" kreeg afgelopen zaterdag 29 november de Media Award van Werkgroep Verder. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een journalist of schrijver die op een respectvolle en juiste manier bericht over zelfdoding.

De Media Award is een vast onderdeel op de Dag van de Nabestaanden, de jaarlijkse ontmoetingsdag van Werkgroep Verder voor nabestaanden en hulpverleners.

Dit jaar stemde een driekoppige jury van journalisten en nabestaanden unaniem voor "De Ridder". In deze Eénreeks kruipt Clara Cleymans in de huid van Helena De Ridder, een jonge en ambitieuze openbaar aanklager die elke week opnieuw strijd voert voor meer rechtvaardigheid.

De aflevering waarvoor de award werd uitgereikt, dateert van het eerste seizoen en brengt het risico op kopieergedrag in beeld bij een te gedetailleerde en sensationele berichtgeving over zelfdoding in de media. De makers verduidelijken de complexe oorzaken van zelfdoding en brengen de verschillende rouwprocessen van nabestaanden sereen in beeld. Ze geven de boodschap dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om geholpen te worden. Praten is daar één van.

Hier lees je meer over de Dag van de Nabestaanden en de Media Award van Werkgroep Verder.

© Zelfmoord1813 - disclaimer